Ongelofelijk wat er nu met de natuur gebeurt tijdens het Coronavirus

Ongelofelijk wat er nu met de natuur gebeurt tijdens het Coronavirus

Overal waar je kijkt en leest, gaat het over het coronavirus de afgelopen weken. De hele wereld staat eigenlijk een beetje stil. Maar doordat de meeste mensen binnen zitten gebeurt er ook iets met de natuur om ons heen.

 

En eerlijk is eerlijk, dat is wel een lichtpuntje in al het slechte nieuws. Kijk maar snel!

Italië heeft opeens mega schoon water

Italië zit al een tijdje in een volledige lockdown. Dit betekent dat mensen alleen naar buiten mogen wanneer ze boodschappen of medicijnen moeten halen.

In Venetië komen elk jaar heel veel mensen om daar vakantie te vieren. Misschien ken jij het ook wel? Die stad met allemaal gondels (van die bootjes) die in de kanalen door de stad heen varen. Nu kan dat natuurlijk niet meer en dat is te zien. Opeens is het water in deze kanalen helder blauw, waarbij je zelfs de visjes kan zien zwemmen.

Er is veel minder luchtvervuiling

Ook is de lucht veel schoner. Wat logisch is natuurlijk want er rijden minder auto’s op de weg. Zo was er in China te zien dat er veel minder vervuiling in de lucht hangt. Sommige wetenschappers zeggen zelfs dat deze verbetering van de luchtkwaliteit in China meer mensenlevens heeft gered dan het coronavirus heeft gekost. Wow!

Is jou ook al iets opgevallen aan de natuur? Laat het ons dan weten!

Dr Albert

Hallo, mijn naam is dr. Albert en ik ben de wizzkid van Surfkids.