Zeuren jouw ouders dat je kamer niet is opgeruimd? 9 schoonmaaktips voor als je lui bent!

Foto van Mael BALLAND op Unsplash

Zeuren jouw ouders dat je kamer niet is opgeruimd? 9 schoonmaaktips voor als je lui bent! 

 

‘’Ruim je kamer nu eens op’’ ‘’Je woont onder mijn dak, dus je hoort je ook aan mijn regels te houden’’ Zijn dit opmerkingen die jij ook weleens hoort, maar vind je opruimen ook gewoon niet leuk? Dan wil je deze 9 tips lezen, want ook mensen die lui zijn moeten soms opruimen… 

Tip 1: Eerst swingen dan opruimen 

Zet je favoriete playlist aan en probeer in een goede mood te komen. Open het raam voor een beetje frisse lucht en dansen maar!  

Tip 2: Begin met de puinhoop op de vloer.  

Wanneer je weer je hele vloer kan zien ziet alles er al een stuk netter uit, geloof mij. Gooi dus je afval weg en sorteer de kledingstukken die op de grond liggen. Is het vies? Dan gooi je het in de wasmand. Kan het in de kast? Vouw het dan op en leg het eerst netjes op je bed.  

Tip 3: Vieze afwas 

Heb je schaaltjes, bekers of vieze borden op je kamer? Breng ze naar benedenwas ze af of zet ze in de vaatwasser. Nu je toch beneden bent kan het overigens geen kwaad om even een snack te pakken. Je bent immers al goed op weg.  

Tip 4: Kast 

Vouw nu alle kleding die slordig van een afstandje in je kast is gegooid op. Nadat je kast er netter uitziet kan je ook de kleding die je op je bed hebt neergelegd opruimen. Heb je nog een welbekende stoel waar je allemaal kleding opgooit? Leg die kleding ook snel in de kast.  

Tip 5: Bed 

Nu er niks meer op je bed ligt, kan je gelijk je beddengoed in de wasmand gooien. Want eerlijk is eerlijk; niks is lekkerder dan wanneer je onder net gewassen beddengoed slaapt.  

Tip 6: Wees trots op jezelf 

Je bent echt al een heel eind, dus dat mag je ook wel even vieren. Neem even een pauze en ga iets leuks doen voor een half uurtje.  

Tip 7: Je bureau 

Vaak heb je daar echt geen zin in. Heb je kastjes in je bureau? Probeer daar dan zoveel mogelijk in te stoppen. Wel netjes natuurlijk, maar hey, als je het niet ziet dan is het er ook niet toch? 

Tip 8: Stofzuiger 

Hoppa, even de stofzuiger in het stopcontact en hij doet het werk wel voor je. Het enige wat je hoeft doen is het ding besturen. Maar eigenlijk is dit echt niet veel werk en al je stof en rommel wat er nog lag verdwijnt als sneeuw voor de zon. 

Tip 9: Met jezelf afspreken dat je het echt nooit meer zo vies laat worden 

Totdat je vader of moeder een week later weer op je kamer komt en zich kapot schrikt. Ja je kan er ook niet zoveel aan doen, je bent gewoon een beetje lui. En eerlijk is eerlijk ‘’zoveel rommel is het echt niet hoor mam/pap.’’ 

Puk

Hallo, mijn naam is Puk en ik ben de creatieve kid van Surfkids.