De avonturen van Lani

De avonturen van Lani

Wat stom. Lani moet stage lopen. Een snuff elstage. Van een dag! Hoe bedenken ze het. En het ergste is nog wel, ze mag het zelf regelen. Pff . Nou ja, school geeft je een adres van je eerste keuze. Dat scheelt alweer. Ze mochten aangeven in welk vakgebied ze stage willen lopen. En school geeft adressen door en regelt de stageplek. Maar de leerlingen moeten zelf contact leggen.

Trillend zit Lani aan de telefoon. Jemig, come on zeg. Toets gewoon dat nummer in, foetert ze op zichzelf.

‘Ja, hallo? Met het Kenneltje,’ klinkt er door de lijn.

‘ ja hoi, met Lani. Ik kom stage lopen. Van school.’ Nou, dit gesprek verdient ook geen schoonheidsprijs, maar vooruit, ze heeft gebeld. Volgende week beginnen.

Een week later stapt ze het terrein van het Kenneltje op. Een hondenasiel. Ze werkt graag met honden.

Lani wordt vrolijk begroet door een prachtige labrador die op haar af gerend komt. Het dier springt tegen haar aan en likt haar hand. ‘Af, Dina, af,’ roept de bazin van het Kenneltje. ‘Mijn excuses.’

Lani bukt en aait Dina. De bazin, Marie, een super toffe vrouw, laat Lani de hele dag met de honden knuffelen, wandelen en ze mag ze voeren. Aan het einde van de dag heeft ze er een mooi vakantiebaantje aan overgehouden en is ze een geweldige ervaring rijker. Ach, stagelopen is zo gek nog niet.

Puk

Puk

Hallo, mijn naam is Puk en ik ben de creatieve kid van Surfkids.