Filmmaker

Filmmaker

Als filmmaker vertel je een verhaal door beelden te laten zien. Zodra je weet waarover je wilt gaan filmen, begin je met een onderzoek. Je leest dan boeken of artikelen over het onderwerp. Ook ga je bedenken waar je zou willen filmen.

Daarna ga je alleen of samen met een scenarioschrijver bedenken hoe het script eruit gaat zien. In een script staan alle gesprekken precies zoals ze gezegd moeten worden in de film.

Als dat klaar is, ga je vervolgens jouw idee presenteren bij de grote filmbazen. Je wilt natuurlijk dat jouw film gezien wordt door mensen. Als ze het idee goedkeuren dan kan je beginnen met het samenstellen van de groep mensen die je nodig hebt. Dit wordt ook wel een crew genoemd. Je hebt mensen voor het licht, geluid en de camera nodig bijvoorbeeld.

Nu het tijd is om te filmen, ben jij overal bij om te zien of alles goed gaat. Doen de acteurs wat jij wilt? Wordt de omgeving goed gefilmd? Dat zijn dingen waar jij op gaat letten.

Na het filmen ga je samen met de editor kijken naar alles wat er gefilmd is. Vervolgens wordt alles samengevoegd en worden er dingetjes uitgeknipt of op een andere volgorde geplaatst. Alles totdat jij het een mooie film vindt geworden.

Dr Albert

Hallo, mijn naam is dr. Albert en ik ben de wizzkid van Surfkids.