Zomerse moppen

Stoplicht?

Op een druk kruispunt staan 2 dronken mannen voor het rode licht. Zegt de ene: “Mooie kleur e zeg, da rood…” “Ja”, zegt de ander, “das ni mis he…” Opeens springt het verkeerslicht op groen. Zegt de ene: “Groen das ook ni lelijk, zo schoon groen zo…” “Ja”, zegt de ander, “heel schoon”. Plots springt het licht op oranje. “Oranje, zegt de ene, “das het mooiste da we al gezien hebben e” “Ja”, zegt de ander, “als je het maar weet!” Tenslotte springt het licht weer op rood. Zegt de ene: “Kom, dees hebben we al gezien. Doorlopen!”

Eindexamens

Een scholier komt een half uur te laat binnen bij de examens. De leraar zegt: “Je mag wel nu beginnen maar je moet het wel inleveren als de tijd voorbij is”. De leerling begint te werken en als de tijd om is levert iedereen zijn blaadje in behalve de late leerling. Die werkt door en een half uur later loopt hij met zijn blaadje naar het bureau van de leraar. “Nee”, zegt de leraar, “je bent te laat en mag het niet meer inleveren”. “Weet jij wel wie ik ben?” vraagt de leerling. “Nee” antwoordt de leraar. “WEET JIJ WEL WIE IK BEN?” vraagt hij nog eens. “Nee, en dat maakt mij helemaal niets uit!” “Mooi zo”, zegt de leerling en verstopt gauw zijn blaadje tussen alle andere blaadjes.

Visser

Een grapjas installeert zich tussen de vissers met een hengel zonder lijn eraan. Een voorbijganger passeert geamuseerd bij het zien van deze gek en vraagt: “Hoeveel heb je al gevangen vandaag?” Nog meer geamuseerd antwoordt de visser: “U bent vandaag al de vijftiende!”

Het Friese trekpaard Siebe

Een toerist reed zijn auto vast in een sloot op het platteland in Friesland. Toevallig passeert er een plaatselijke boer met zijn paard, genaamd Siebe, en biedt zijn hulp aan. Hij spant Siebe voor de auto en schreeuwt, “hup, Tjerk, hup, Tjerk”. Siebe beweegt uiteraard niet. Dan buldert de boer, “trek, Wietse, trek”. Het paard blijft stil staan. Nog eens beveelt de boer, “hop, Durk, hop”. Er gebeurt niets. Dan zegt de boer nonchalant, “hup, Siebe, hup, Siebe”. En het paard sleept gemakkelijk de auto uit de sloot. De automobilist is dankbaar en heel nieuwsgierig. Hij vraagt de boer waarom hij zijn paard drie keer met de verkeerde naam toeriep. De boer zegt, “Oh, Siebe is blind en als hij zou denken dat hij de enige was die trekt, dan zou hij zelfs niet proberen!”

Strand

Twee tomaten komen bij het strand… de ene zegt: “Wat een lekker ding zeg”, en de ander zegt: “Word maar niet rood!”

WC

Jantje zit op school en vraagt aan de meester: “Mag ik naar de wc?” De meester zegt: “Neeh”. Jantje vraagt 10 minuten later: “Mag ik nu dan naar de wc?” De meester zegt: “Neeh, we zijn met aardrijkskunde bezig…” Meester vraagt aan Jantje: “Waar ligt de Atlantische Oceaan? Jantje antwoordt: “Onder mijn stoel meester”.

Papegaai en pinguin

“Dag papegaai” zei de pinguïn. “Dag papegaai” zei de papegaai. “Nee” zei de pinguïn, “je moet dag pinguïn zeggen.” “Nee” zei de papegaai, “je moet dag pinguïn zeggen.” “Ik ben een pinguïn!” zei de pinguïn. “Ik ben een pinguïn!” zei de papegaai. “Stomme papegaai!” zei de pinguïn. “Stomme pinguïn!” zei de papegaai.

Eerste werkdag

De nieuwe werknemer stond wat hulpeloos bij de papierversnipperaar. “Kan ik u helpen?”, vroeg een secretaresse. “Ja,” zei hij, “hoe werkt dat ding?” “Heel simpel,” zegt ze, pakte het dikke dossier en stopte het in de versnipperaar. “Bedankt, maar waar komen de kopieën er nu uit?”

Rekenen

Juf Petra vraagt aan Lotte: “Als ik 10 snoepjes heb en ik eet er 4 op, hoeveel heb ik er dan nog?” Waarop Lotte zegt: “Niets juf, want ik eet de rest op”.

Graven

Twee bananen graven een put in de woestijn. Zegt de één tegen de ander: “Ik stop er mee, mijn rug staat er al krom van!”

Kootsj

Hallo, mijn naam is Kootsj! Op Surfkids ben ik de echte actieveling en daarom houd ik je op de hoogte van alles wat met sport en spel te maken heeft.