Post Malone

Post Malone

Post Malone, artiestennaam van Austin Richard Post (Syracuse, New York, 4 juli 1995), is een Amerikaanse zanger, songwriter, platenproducer en gitarist.

Op de middelbare school experimenteerde hij al met muziek. Hij zat in een heavymetalband en maakte op zijn zestiende een mixtape met het audioprogramma FL Studio. Hij zat voor korte tijd op Syracuse University, totdat hij stopte met studeren, waarna hij 1st Down ontmoette. Vaak wordt Post Malones muziek geassocieerd met hiphop en rap. Zelf maakt Post Malone duidelijk dat, buiten het feit dat hij rapt, zijn muziek geen rapmuziek is. In een interview zegt Post Malone: “You know, i’m not a rapper. I’m an artist. I don’t make rap music.”

Met zijn eerste single White Iverson (2015) werd hij door het grote publiek ontdekt. In augustus van dat jaar sloot hij zich aan bij het label Republic Records, waarna hij nummers zoals Congratulations (met Quavo) en Rockstar (met 21 Savage) produceerde, die respectievelijk op nummer 8 en 1 kwamen te staan in de Amerikaanse Billboard Hot 100. Hij bracht zijn debuutalbum Stoney uit in 2016, waarna zijn tweede album, Beerbongs & Bentleys, volgde in 2018. Zijn derde album, Hollywood’s Bleeding, is sinds 6 september 2019 ook al een hit.

Gummie

Hallo, ik ben Gummie! Lekker vrolijk, gezellig, knuffelaar, dat zijn kenmerken waar de andere surfkidders mij mee omschrijven en die jij hopelijk ook bij mij gaat ontdekken!