Rolf Wienk

Rolf Wienk

Rolf Wienk (Ede, 3 juli 1991), bekend als Rolf Sanchez, is een Nederlandse zanger met een Dominicaanse moeder en Nederlandse vader. In 2011 deed Sanchez mee aan het vierde seizoen van het televisieprogramma X Factor, hier behaalde hij de derde plek. Ondanks zijn verlies ontving hij toch een platencontract. In hetzelfde jaar verscheen zijn debuutsingle Ave Maria, een Spaanstalige cover van David Bisbal. In 2013 vertrok de zanger richting de Dominicaanse Republiek om zich op Spaanstalige nummers te richten.

Het nummer Por Si No Te Vuelvo a Ver bereikte in juni 2015 de eerste plek van de Tropical Songs hitlijst van Billboard. In 2019 deed Sanchez mee aan het programma Beste Zangers. Hier maakte hij onder andere samen met Emma Heesters het nummer Pa Olvidarte, dat in Nederland een hit werd. Ook speelde Sanchez in de film Verliefd op Cuba als Carlos.

Gummie

Hallo, ik ben Gummie! Lekker vrolijk, gezellig, knuffelaar, dat zijn kenmerken waar de andere surfkidders mij mee omschrijven en die jij hopelijk ook bij mij gaat ontdekken!