Hotdogs met kaas, guacamole en tomaat

Hotdogs met kaas, guacamole en tomaat

Een hotdog op z’n Mexicaans. Laat je verrassen!

 

Lunch

4 personen

30 minuten bereiden

Ingrediënten voor 4 stuks

4 braadworsten

4 kleine trostomaatjes (bijvoorbeeld Tasty Tom)

1 eetlepel limoensap

4 witte puntjes (broodjes)

4 eetlepels kant-en-klare guacamole

25 gram cheddarkaas aan een stuk

 

Keukenspullen

grillpan

aluminiumfolie

 

Bereiden

1. Verwarm een grillpan zonder olie of boter.

2. Gril de braadworsten op laag vuur in 20 minuten rondom goudbruin en gaar.

3. Snij de trostomaatjes door de helft.

4. Schep met een theelepel de zaadjes uit de tomaten.

5. Snij de tomaten in blokjes.

6. Doe het limoensap bij de tomatenblokjes en schep dit om.

7. Snij de witte puntjes aan de bovenkant over de lengte in, maar niet helemaal doorsnijden.

8. Haal de braadworsten uit de pan.

9. Leg de braadworsten op een bord en leg hier aluminiumfolie over zodat ze warm blijven.

10. Gril de witte puntjes in de grillpan 3 minuten met de opengesneden kant naar beneden.

11. Smeer op elk broodje 1 eetlepel guacamole.

12. Leg de worstjes elk op een broodje.

13. Verdeel de tomatenblokjes over alle broodjes.

14. Rasp de cheddar boven de broodjes. Eet smakelijk!

 

Voedingswaarden (per stuk)

energie 335 kcal – eiwit 17 g – koolhydraten 32 g – vet 15 g, waarvan verzadigd 6 g – zout 1.4 g – vezels 2 g.

Gummie

Hallo, ik ben Gummie! Lekker vrolijk, gezellig, knuffelaar, dat zijn kenmerken waar de andere surfkidders mij mee omschrijven en die jij hopelijk ook bij mij gaat ontdekken!