Mexicaanse roerbak eieren

Mexicaanse roerbak eieren (ook voor diabetici/4 personen)

Ingrediënten:

1/2 gehakte ui
1 eetlepel dieet margarine
1 ons in blokjes gehakte milde groene pepers
1 verse tomaat, in blokjes
4 eieren
2 eiwitten
2 dl magere melk
1/4 theelepel knoflookpoeder
1/4 theelepel suiker
60 gram geraspte cheddar kaas
beetje gehakte groene ui en peterselie ter garnering

Bereiding:

  • Kook de uien en margarine in een afgedekte microwave schaal van ongeveer 23 cm breed.
  • Doe dit op de hoogste stand. Voeg al roerend de pepers en de tomaat toe.
  • Nu zonder deksel 1 minuut koken.
  • Pak nu een redelijk grote schaal.
  • Mix en klop hierin de eieren, eiwitten, melk, knoflookpoeder en de suiker.
  • Giet het daarna over de groenten. Kook nog 4-5 minuten, zonder deksel.
  • Roer regelmatig om het mengsel van de buitenkant naar het midden van de schaal te brengen.
  • Besprenkel de eieren met kaas, net voordat ze echt stevig worden. Niet overkoken, daar het mengsel nog doorkookt nadat het uit de microwave is gehaald.
  • Besprenkel met ui en peterselie.
  • Direct serveren.
Gummie

Hallo, ik ben Gummie! Lekker vrolijk, gezellig, knuffelaar, dat zijn kenmerken waar de andere surfkidders mij mee omschrijven en die jij hopelijk ook bij mij gaat ontdekken!