Tennis

Tennis

Tennis speel je met zijn tweeën. Je speelt het 1 tegen 1 of 2 tegen 2. De bal die wordt gebruikt is 67 mm in de diameter. Deze is meestal geel met een witte lijn. Er wordt gespeeld met een racket. Met deze racket moet de bal over een net worden gespeeld. Bij tennis moet de bal over het net en aan de kant van de tegenstander(s) op het veld komen. Dit doe je door moeilijke/bijna onmogelijke slagen te maken, waardoor je het de tegenstander moeilijk maakt om te verdedigen. Tennis wordt als recreatief beoefend maar ook in wedstrijdverband. In het algemeen zijn tennissers lid van een tennisvereniging. In elk tennisseizoen zijn er 4 grote toernooien. Deze noemen ze de Grand Slams: Australian Open, graveltoernooi Roland Garros, grastoernooi van Wimbledon en de US Open. De Australian Open wordt gespeeld in januari. Het graveltoernooi wordt rond mei/juni gespeeld. Het grastoernooi wordt rond juni/juli gespeeld. En de US Open wordt in augustus gespeeld.

Geschiedenis

De sport tennis werd al in de middeleeuwen gespeeld door de elite. De tennis die wij kennen stamt uit Frankrijk en wordt al sinds 1873 gespeeld. De naam tennis is afgeleid van het Franse woord ‘tenez’. In het Nederlands betekent dit ‘pak aan’.

Kootsj

Hallo, mijn naam is Kootsj! Op Surfkids ben ik de echte actieveling en daarom houd ik je op de hoogte van alles wat met sport en spel te maken heeft.