Nederlands Openluchtmuseum

Nederlands Openluchtmuseum

Weet jij alles over Nederland? De tradities, historie, geschiedenis en gewoontes? Er valt altijd nog wel iets te leren over ons eigen landje en waar kun je dit beter doen dan bij het Openluchtmuseum in Arnhem? In dit museum maak je een reis door de Nederlandse geschiedenis. Stap in het verleden en ontdek de huiskamers door de eeuwen heen. Zo bezoek je een arbeidershuisje uit Tilburg die volledig is ingericht in jaren ’70 stijl, ruik je herkenbare geur van lysol in het Groene Kruisgebouw en voel je de zinderende hitte van het haardvuur bij de smid.

Maar ook de collectie van het museum is een uniek stukje Nederlandse historie. De molens, huizen, boerderijen en zelfs de zuivelfabriek zijn origineel en stonden ooit ergens in Nederland. Ga op ontdekking in het 44 hectare groene museumpark en sta oog in oog met ambachtslieden en boeren die je de verhalen van voormalige bewoners kunnen vertellen.

Als je even uitgekeken bent op al die historie die het museum bevat dan kun je ervaren wat voor karweitjes iemand vroeger op de boerderij moest doen. Denk aan water pompen, emmers dragen aan een juk, wassen met een wasbord en dieren knuffelen, maar ook verzorgen. Verder kun je dwalen door het Amsterdamse doolhof, genieten van overheerlijke poffertjes en de dag afsluiten met een ritje in de tram. Lekker genieten van alles wat Nederland zo mooi maakt!

Spike

Woef, Spike hier. Ik ben de jacht- en speurhond van Surfkids.